Λίγα Λόγια

- Για σπουδαστές ειδικότητας ηλεκτρολόγων ΕΠΑ.Λ.-ΕΠΑ.Σ.-Ι.Ε.Κ. .
- Για υποψηφίους πανελληνίων εξετάσεων ειδικότητας Ηλεκτρολόγων,  
   μαθημάτων εξέτασης: ηλεκτροτεχνίας ΙΙ και ηλεκτρικών μηχανών. 
- Για καθηγητές ηλεκτρολόγους της τεχνικής εκπαίδευσης.


Το ιστολόγιο   electrology-epalepas.blogspot,  έχει σκοπό να προσφέρει βοήθεια, διδακτικό υλικό, δωρεάν χρήσιμες σημειώσεις και πληροφορίες σε σπουδαστές των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.),  που είτε σκοπεύουν να αποκτήσουν πτυχίο τεχνικού ηλεκτρολόγου είτε να συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της χώρας έπειτα από εισαγωγικές εξετάσεις στα μαθήματα της ηλεκτροτεχνίας και των ηλεκτρικών μηχανών.

Το συγκεκριμένο ιστολόγιο έρχεται να καλύψει το κενό της απουσίας εκπαιδευτικών αρχείων και θεωρητικού υλικού για σπουδαστές και καθηγητές σε θέματα εκπαίδευσης της ειδικότητας των ηλεκτρολόγων. Προσφέρει "εκπαιδευτική βοήθεια" σε διδασκόμενους και διδάσκοντες, μέσω της ανάρτησης υποστηρικτικού διδακτικού υλικού, όπως λυμένες ασκήσεις, σχολικά βιβλία, βασική θεωρία και τυπολόγια για την λύση των ασκήσεων αλλά και συγκέντρωση των τύπων της θεωρίας, διαγωνίσματα προς λύση για εξάσκηση, κριτήρια αξιολόγησης και λυμένα όλα τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων στην ηλεκτροτεχνία και τις ηλεκτρικές μηχανές.

Επίσης, στους σπουδαστές-μαθητές, το electrology-epalepas.blogspot, προσφέρει πολύτιμο υλικό, το οποίο αφορά μαθήματα και εργαστήρια τα οποία διδάσκονται στα τεχνικά σχολεία και σχολές της χώρας, ώστε οι ενδιαφερόμενοι (τεχνίτες - ηλεκτρολόγοι) να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσω της προβολής των ηλεκτρονικών αρχείων. Μεγάλο μέρος του αναρτημένου υλικού έχει δοθεί ήδη σε σπουδαστές των αντίστοιχων σχολών κατά την διάρκεια παρακολούθησης μαθημάτων σε αντίστοιχες σχολικές χρονιές και βασίζεται στο περιεχόμενο, την ύλη και τις οδηγίες διδασκαλίας των μαθημάτων ΕΠΑΛ της ειδικότητας ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής και αυτοματισμών που δίνονται κατά περιόδους και που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά από ΕΔΩ ή ΕΔΩ .  

Οι υποψήφιοι ηλεκτρολόγοι για τις εισαγωγικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. 
στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (του ενοποιημένου τομέα ηλεκτρολογίας-ηλεκτρονικής-αυτοματισμού) δίνουν με το νέο σύστημα, εξετάσεις πανελληνίου τύπου (με επιλογή μαθημάτων: ηλεκτροτεχνία ΙΙ, ηλεκτρικές μηχανές, έκθεση, μαθηματικάψηφιακά συστήματα, τεχνολογία δικτύων). Στην σελίδα των λυμένων ασκήσεων της Ηλεκτροτεχνίας, θα βρείτε αναλυτικά λυμένες όλες τις άλυτες ερωτήσεις και ασκήσεις από τα βιβλία της Ηλεκτροτεχνίας και της Ανάλυσης ηλεκτρικών κυκλωμάτων καθώς και όλα τα λυμένα θέματα από τις πανελλήνιες εξετάσεις στην ηλεκτροτεχνία 2 και τις ηλεκτρικές μηχανές καθώς και γενικότερο υποστηρικτικό υλικό για ηλεκτρολογικά θέματα.

Στο site προσφέρεται διδακτικό υλικό σε αρκετά μαθήματα τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες για την ειδικότητα των ηλεκτρολόγων, το οποίο μπορείτε να προβάλετε από τους συνδέσμους που ακολουθούν στην σελίδα του ισοτόπου. Συγκεκριμένα

1. Για τις πανελλήνιες εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. υπάρχουν οι εξής σελίδες: 
2. Επίσης για θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα υπάρχουν οι εξής σελίδες:

3. Επίσης για το μάθημα της Τεχνολογίας όλων των τάξεων του Γυμνασίου υπάρχουν οι εξής σελίδες:
Τεχνολογία Α Γυμνασίου
Τεχνολογία Β Γυμνασίου
Τεχνολογία Γ Γυμνασίου

4. Τέλος για τμήματα Πανεπιστημίων που διδάσκουν το αντικείενο των Κβαντικών Υπολογιστών, μπορείτε να προβάλετε τις εξής σελίδες:

Τα μαθήματα μπορείτε να τα επισκεφτείτε αναλυτικά από τις κατηγορίες των σελίδων, δεξιά του ιστολογίου. 


Επίσης, υπάρχουν τα εκπαιδευτικά βοηθήματα: α) ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ ΙΙ β) ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ ΙΙ-Β Τόμος και γ) ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ (ψηφιακά βιβλία, e-books, που καλύπτουν το φάσμα της διδακτέας και εξεταστέας ύλης των πανελληνίων εξετάσεων, της Γ τάξης των ΕΠΑΛ ειδικότητας ηλεκτρολόγων).

❶ Βιβλίο Ηλεκτροτεχνίας ΙΙΓια μετάβαση πατήστε  ΕΔΩ .

❷ Βιβλίο Ηλεκτροτεχνίας ΙΙ- Β τόμος. Για μετάβαση πατήστε ΕΔΩ .

❸ Βιβλίο Ηλεκτρικές Μηχανές. Για μετάβαση πατήστε ΕΔΩ .


 
Όλα τα βιβλία του συγγραφέα Γιώργου Ασημάκη μπορείτε να τα δείτε πατώντας  ΕΔΩ ή ΕΔΩ.


Ο ιστότοπος είναι μια δωρεάν προσφορά του εκπαιδευτικού Γιώργου Ασημάκη. Ο Γ. Ασημάκης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., Φυσικός Ε.Κ.Π.Α., M.Sc. Πληροφορικής και Τηλεματικής και συγγραφέας βιβλίων θετικών επιστημών. Έχει διδάξει μαθήματα της ειδικότητας του σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης (τριτοβάθμια, μεταλυκειακή, μέση τεχνική, δευτεροβάθμια γενική και φροντιστηριακή εκπαίδευση) και έχει επίσης εργαστεί σε τεχνικές εταιρίες πληροφορικής και τεχνολογικών εργασιών.



Επισημαίνεται πως επιτρέπεται μόνο η ΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ των κειμένων του "electrology-epalepas.blogspot", με βασική προϋπόθεση να υπάρχει ακριβή και σαφή αναφορά στην πηγή (link). Τα κείμενα (φυλλάδια θεωρίας, σχήματα και λυμένες ασκήσεις, ερωτήσεις και σημειώσεις μαθημάτων κ.α.) υπόκεινται σε πνευματική ιδιοκτησία σύμφωνα με τους κείμενους νόμους και δεν επιτρέπεται με καθ' οποιοδήποτε τρόπο η φωτοαντιγραφή, αναπαραγωγή και οικειοποίηση τους (Copyright: Γιώργος Ασημάκης)





Καλή περιήγηση και καλή ανάγνωση.